8 Ağustos 2014 Cuma

Etli Karnıyarık( Közlenmiş Patlıcanla )

  Sıcak havalarda insan ne pişireceğini şaşırıyor aç kalamayacağımızı  göre sindirimi kolay yiyecekler tercih

etmeliyiz. Şüphesis karnıyarık bir çoğumuzun yemesini sevdiği biraz oyalayıcı bir yemek çeşidi:)) Ben patlıcanları közleyerek pişiriyorum denemenizi tavsiye ederim çok daha hafif bir lezzet oluyor..
.     Malzemeleri:

8 adet etli orta boy  patlıcan
8 adet biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
200 gram kuzu eti
1 orta boy soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
karabiber ve kekik
1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:

Yıkanmış biber ve bıçakla bir kaç delik açılmış patlıcanları ocağın üzerinde közlüyoruz.Diğer yanda minik minik doğradığımız etleri kavurup pişmeye yakın soğan sarımsak domates ve baharatları sırasıyla ilave edip karnıyarığın içini hazırlıyoruz.Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup fırın tepsisine alıyoruz.


             Hazırladığımız harç ile patlıcanları doldururup biberlerle süslüyoruz.Sıvı yağı ısıtıp salçalı su yapıyoruz(yaklaşık 1:5 su bardağı)su az miktarda olmalı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun:))






















---------------------------Sağlık Ve Afiyetle Kalın---------------------------

2 yorum: