Bu aksam kızımın isteği doğrultusunda şehriye çorbası yaptım.Siz yarin ne pişirsem diyorsanız belki
bir fikir oluşmasına yardımcı olabilirim yanına
da Arnavut ciğeri ve pirinç pilavı var ;-)
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Malzemeler:
Bir su bardağı tel şehriye,6-7 su bardağı tavuk suyu,bir küçük kase tiftilmis tavuk eti,2 adet domates( ben yazın dondurucu ya koyduğumu kullandım) bir tatlı kaşığı salça,bir yemek kaşığı sıvı yağ.
Hazırlanışı
Sıvı yağla domatesleri kavurup salçayı ekledim.7 bardak suyu ilave ettim kaynayıp özleşince şehriye ve tavukları da koyup 10-15 dakika daha kaynatıp söndürüyorum :))
Not: Çorbamın son hali aşağıdaki resimde:))
---------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------
Arnavut Ciğeri
Malzemeler:
-1 kg siniri temizlenmiş dana ciğeri
-1 su bardağı un,1 litre sıvı yağ.
Hazırlanışı:
Sıvı yağ koyduğum tenceremi ocağa yerleştirdim. Küçük biftek şeklinde doğranmış ciğerleri una bulayıp kaynayan yağa ciğerleri koyup 3 dakika kızarttım. Eğer siz biraz daha yumuşak olsun isterseniz 2 dakika yeterli oluyor.fazla yağ çekmemesi için kağıt havlunun üzerine alabilirsiniz. Ben yanında soğan & maydanoz salatası ve pilavla servis ettim. Siz nasıl arzu ederseniz :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder