Hu
Benimle aynı fikirde olanlar muhakkak vardır. Valla ben bamyayı her şekilde severim zeytin yağlı, etli kıymalı hiç fark etmez.Yanında pilav ve yoğurt da varsa oooo değmeyin keyfime:)
Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum....
Malzemeler:
1 kavanoz ev yapımı bamya konservesi,2 adet domates,
1 baş kuru soğan,yarım limon suyu,bir kase kuzu kıyma,bir tatlı kaşığı salça,yarım çay bardağı sıvı yağ (ben sıvı yağı az koyup 1 yemek kaşığı tereyağ ilave ediyorum)
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koydum,kuş başı doğranmış soğanımı attım pembeleşinceye kadar karıştırdım.Kıymamı ilave edip kavurma işlemim bitince domates ve salçayı ilave ettim. Yaklaşık 1 litre kadar kaynar suyu döktüm.Limonu sıkıp biraz kaynattım. Bamyayı biraz sudan geçirerek konserve suyundan arındırdım.Tencerede kaynayan suya bamyayı ilave edip özleşinceye kadar 10-15 dakika orta ateşte pişirdim.Çok sulu olmaması gerekiyor o yüzden göz kararı ayarlama yapılmalı,ekşisi az olursa limon ilave edebilirsiniz:))
---------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder