10 Haziran 2014 Salı

Ciğer Tantuni


Mersin yöresinin meşhur ve sevilen tadı tantuni:))

Malzemeler:
750 gram dana ve ya kuzu  ciğeri
2-3 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
kimyon & karabiber & tuz
az miktarda maydanoz
2-3 yemek kaşığı kuyruk yağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 paket lavaş ekmeği

Hazırlanışı:
İncecik doğranmış kuru soğan ve biberleri
sote ediyoruz.Çok küçük doğranmış ciğerleri ve kuyruk yağını da  ekleyip güzelce kavuruyoruz. Üzerine kabukları soyulup incecik doğranmış domatesleri,salça ve baharatları ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Ocağı kapatınca ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırıyoruz.Lavaşa sarıp dürüm yaparak ya da pirinç pilavı ile ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.(Kimyonu bol koyarsanız çok güzel oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder