9 Haziran 2014 Pazartesi

Fıstıklı İrmik Helvası

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
150 gram tere yağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
50 gram dolmalık fıstık

Hazırlanışı:
Tere yağını tencereye koyup eritiyoruz,oluşan
köpükleri alıp irmik ve fıstıkları ekleyip renk değiştirip kokusunu salana kadar kavuruyoruz.Diğer tarafta sütü kaynatıyoruz,şekerle suyu da başka bir tencerede kaynatıp helvanın şerbetini hazırlıyoruz.Kavurduğumuz irmiğe önce sütü sonrada şerbeti döküp karıştırarak suyunu çektiriyoruz.İrmik suyu çekince ocağı söndürüp tencere nin üzerine temiz bir mutfak havlusu koyup kapağını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.15-20 dakika sonra dilerseniz dondurmayla ya da tarçın serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:))





---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder