7 Haziran 2014 Cumartesi

Misket Köfteli Pirinç Pilavı

Herkesin seveceği köfte ve pilav vazgeçilmez lezzet.

Malzemeler:
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı galeta unu
karabiber,tuz,kimyon

Pilav için:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı şehriye

Hazırlanışı:
 Tencerede yağı ısıtıp
şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Yıkanıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar kavuruyoruz 3 bardak kaynar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Diğer tarafta
kıyma,rendeleyip suyunu sıktığımız soğan,galeta unu ve baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.15-20 dakika dolapta köfte harcımızı dinlendirip misket şeklinde yuvarlıyoruz.Küp şeklinde doğranmış patates,biber ve köfteleri az yağda kızartıyoruz.Kızarttığımız tüm malzemeyi  derin bir  tabağa alıp üzerine dinlenen pilavımızı koyup sıkıştırıyoruz.Düz bir  tabağa ters çevirip servis ediyoruz.Afiyet olsun:))






















---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder