6 Haziran 2014 Cuma

Güveçte Kuru Fasulye

Bazen insan ne pişireceğini bilemez bugün bende o durumdaydım. Kurtarıcı yemeğim aklıma geldi...Benim durumumdaki hanımlara tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 su bardağı  fasulye
1 adet kuru soğan
2 - 3 adet kuru biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:
Mümkünse akşamdan fasulyem izi
 yumuşaması için ıslatıyoruz.Islattığımız fasulye nin suyunu süzüyoruz güvece yeterli suyu koyup 5-10 dakika haşlayıp tekrar fasulyenin suyunu süzüyoruz.Süzdüğümüz fasulyeleri güveç te kaynayan suya salıyoruz yaklaşık 15-20  dakika özleşinceye kadar pişiriyoruz.Sıvı yağı yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Rendelenmiş domates ve salçayı da ekleyip güveçte kaynayan fasulyenin içine döküyoruz.Dilerseniz kuru biberde lezzet katıyor. Yaklaşık 30-35 dakika  kısık ateşte kaynatıp söndürüyoruz.Afiyet olsun:))



---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder