Malzemeler:
3 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 çay bardağı şehriye
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
fesleğen & kuru nane & tuz
Hazırlanışı:
ısıtıyoruz ısınan yağda şehriyeyi kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları atıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.İnce kıyılmış biberleri de pişirip kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri yumuşayıp suyunu çekene kadar kavurup salçayı ekliyoruz. Yıkanıp suyu süzülmüş bulguru da ilave ediyoruz.Biraz kavurup baharat,tuz ve kaynamış suyu ekleyip orta ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı söndürüyoruz 10-15 dakika demlenmeden sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun:))
---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder