14 Haziran 2014 Cumartesi

Şehriyeli Meyhane Pilavı

Sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur'un bir çok çeşidi yapılır pilavdan kısıra çiğ köfteye





Malzemeler:

3 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 çay bardağı şehriye
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
fesleğen & kuru nane & tuz

Hazırlanışı:

Tere yağı ve sıvı yağı tencere de
ısıtıyoruz ısınan yağda şehriyeyi kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları atıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.İnce kıyılmış biberleri de pişirip kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri yumuşayıp suyunu çekene kadar kavurup salçayı ekliyoruz. Yıkanıp suyu süzülmüş bulguru da  ilave ediyoruz.Biraz kavurup baharat,tuz ve kaynamış suyu ekleyip orta ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı söndürüyoruz 10-15 dakika demlenmeden sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun:))


 
---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder