22 Mayıs 2014 Perşembe

Bohça Börek

Yapılışı çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir börek. Kıymalısı mantı tadında oluyor fakat patateslisi de çok güzel.




Malzemeleri:
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta


iç harcı için:
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
tuz & karabiber & pul biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: 

Küçük küçük doğradığımız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Haşlayıp rendelenen patatesleri, tuz ve baharatları da ilave edip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz. Diğer tarafta yoğurt,sıvı yağ ve yumurtayı karıştırıyoruz. Yufkanın ilkini serip hazırladığımız sosu sürüp  ikinci katıda seriyoruz (çaydanlık kapağı yada küçük tencere kapağıyla kesiyorum pratik oluyor) daire şeklinde kesilen yufkaya tekrar sos sürüyoruz iç harcı koyup bohça şeklinde kürdanla topluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. kalan sosu böreklerin üzerine sürüp önceden 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:))

Not: Sarımsaklı yoğurtla servis ederseniz mantı gibi oluyor tavsiye ederim.


------------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder