Malzemeler:
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 küçük boy kuru soğan
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tere yağı
Tuz & karabiber & kuru nane &pul biber & kekik
Hazırlanışı:
Öncelikle sıvı
yağı tava ya koyuyoruz küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.Tüm baharatları ve tuzu da ilave edip ocağı söndürüyoruz.Diğer tarafta tere yağının yarısı ile tavayı yağlıyoruz, yufkanın birini hafif büzerek tavaya seriyoruz bir kısmı dışarıda kalıyor.Yumurta ve süt ile sos hazırlıyoruz,
yağı tava ya koyuyoruz küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.Tüm baharatları ve tuzu da ilave edip ocağı söndürüyoruz.Diğer tarafta tere yağının yarısı ile tavayı yağlıyoruz, yufkanın birini hafif büzerek tavaya seriyoruz bir kısmı dışarıda kalıyor.Yumurta ve süt ile sos hazırlıyoruz,
hazırladığımız sosu yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.Diğer yufkanın yarısını da küçük küçük parçalayarak yerleştiriyoruz tekrar sos ve üzerine kıymamızı döküyoruz.Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde
parçalayıp kıymanın üzerine seriyoruz.Sosu sürüp, tavanın yanlarına sarkmış olan yufkayı katlayarak yerleştiriyoruz kalan sosu en üste döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz bir gece beklese daha iyi oluyor.Tavanın altı kısık olarak ocakta pişiriyoruz,altı kızarınca tere yağının kalanını pişmemiş kısma küçük parçalar kopararak koyup böreği alt üst edip diğer tarafı da pişiriyoruz.İlk ısısı gidince servis ediyoruz.
---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------
missssss :)
YanıtlaSil