30 Mayıs 2014 Cuma

Güveçte Patatesli Tavuk Ciğeri

Küçük toprak kaplar servisin sıcak ve kolay olması açısından çok hoşuma gittiği için tercih sebebim olmuştur.
Sizde yoksa büyük toprak tencere veya döküm tencerede tercih edebilirsiniz.Döküm tencere kullanacaksınız
ocakta pişirmeniz yeterli olur.Isıyı her tarafa eşit dağıttığı için fırın da pişmiş gibi olacaktır.

Malzemeler:
2 su bardağı bezelye
2 adet patates
küçük bir paket tavuk ciğeri
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
4 küçük domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Tavuk ciğerlerini güzelce

temizleyip yıkayıp ikiye bölüyoruz.Patatesleri soyup küp şeklinde suyun içine doğruyoruz.Soğanı ,sarımsağı  ve biberleri de yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavuruyoruz.Patatesi bir iki karıştırıp tavuk ciğerlerini de aynı şekilde az soteliyoruz.Haşlanmış bezelyelerle sotelenen  malzemeleri karıştırıp toprak kaplara pay ediyoruz.Domatesi dilimleyerek kaplarımızın üzerine yerleştiriyoruz.Az yağla salça eritip  2 su bardağı sıcak su ilave edip kaplarımıza taksim ediyoruz.Alüminyum folyo  kapatıp 200 derece ısıda 35-40 dakika pişiriyoruz.Ben üzerine kaşar dilimleri koydum dilerseniz siz de yapabilirsiniz.



---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder