8 Mayıs 2014 Perşembe

Havuçlu Sulu Köfte

Köftenin her çeşidi çocuklar ve büyükler tarafından sevilerek yenir.Bende İzmir 'e özgü sulu köfte yapmak
istiyorum.

Malzemeler:
500 gram dana & kuzu karışık kıyma
Bir baş kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç 
1 adet patates 
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta sarisi
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Tuz & karabiber & kuru nane










Hazırlanışı:
Kıymamız, rendelenmiş soğan yıkanmış pirinç ve tuz&karabiberi ilave edip yoğuruyoruz. Diğer tarafta tencere de sıvı yağla havucu (bende yoktu koymadım) kavurup salçayı ekleyerek sulandırıyoruz 5-6 bardak suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz (suyun miktarı az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz). Kıymayı yuvalayarak un koyduğumuz tepsiye koyuyoruz. Kaynayan suya hazırladığımız köfte ve doğranmış patatesleri de koyup 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun:))



--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder