31 Mayıs 2014 Cumartesi

Kıymalı Fırın Makarna

Fırın da makarna yemeklerde bir çeşit olarak yapabileceğimiz gibi misafirlerimize çayın yanında börek yerine ikram edebileceğimiz bir lezzet.

Malzemeler:

1 paket 0 numara çubuk makarna
200 gram kıyma
2 adet yeşil biber
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet soğan
5 yumurta
1/2 litre süt
2 kaşık sıvı yağ
Tuz & karabiber

Hazırlanışı:
Makarnaları kırmadan haşlayıp suyunu süzüyoruz
.Diğer yanda bir kaba 5 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpıyoruz.Çırpılan yumurtaların üzerine sütü,tuzu,karabiberi koyup tenceredeki makarnaların üzerine gezdirerek döküyoruz.Diğer tarafta sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan,biber ve kıymayı tuz ilavesiyle kavuruyoruz.Dikdörtgen cam tepsiye makarnanın yarısını boşaltıp üzerine kıyma harcını koyuyoruz.
Makarnanın kalanını da kıymanın üzerini kaplayacak şekilde yayıyoruz en üstede kaşar rendesini gezdiriyo ruz.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.






---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder