20 Mayıs 2014 Salı

İç Pilav


Acı dolu günlerden sonra merhaba!                                                                                            

Ulus olarak hepimizin başı sağ olsun.

Resmini gördüğünüz bir kaç hafta önce sizlerle paylaştığım kahvaltımın konuğu. Benim manevi oğlum Emir'im:)) Sizlere masamda olan iç pilavı tarif etmek isterim.



Malzemeler:

Küçük bir paket tavuk ciğeri
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı pirinç
1 çay tabağı kuş üzümü
1 çay tabağı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz





Hazırlanışı:

Ciğerleri ayıklayıp temizledikten sonra pirinçleri yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz.1 su bardağı sıvı yağı tavaya koyup kuş üzümlerini kavuruyoruz dolmalık fıstıkları atıp ocağı kapatıyoruz.( yağın ısısında kavrulmaya devam edeceğinden karıştırmaya devam ediyoruz)Tencereye kalan yağı ve tavuk ciğerlerini koyup kavuruyoruz.
Ciğerler pişince pirinçleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz,kavrulmuş üzümü & fıstıkları & baharatları da ekleyip karıştırıyoruz kaynamış suyu döküp pişmeye bırakıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder