20 Mayıs 2014 Salı

Soğan Yatağında Arnavut Ciğeri


Zeytin yağlı enginar, patates kızartması, salata ve soğan yatağında Arnavut ciğeri süper oldu:))






Malzemeler: 
1 kilo dana ciğeri
1 litre sıvı yağ

2 su bardağı un
1 adet orta boy kuru soğa
yarım demet maydanoz
tuz &sumak & pul biber






Hazırlanışı:

Yaprak şeklinde hazırlanmış ciğeri yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Bir tepsiye unu koyup ciğerleri unluyoruz. Diğer tarafta sıvı yağı ısıtıp, ciğerleri bu yağda  üç dakika kızartıyoruz. Hazırlanan soğan maydanoz karışımının üzerine alıyoruz.
Soğanları piyazlık doğrayıp,tuzla ovuyoruz bol suyla yıkayıp, ince kıyılmış maydanozla birlikte sıvı yağ & sumak & pul biberle harmanlıyoruz.Afiyet olsun:))



--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder