25 Mayıs 2014 Pazar

Sütlü Buğday Çorbası

İç Anadolu da soğuk kış günlerinde yapılan bir çorba.Farklı lezzetlere açık kişilerin deneyebileceği içimi hoş bir tarif. Afiyet olsun:))







Malzemeler:
2 su bardağı buğday

2 litre süt(mümkünse köy sütü)
yarım çay bardağı sıvı yağ
 2 adet bulyon
 kuru nane & pul biber

Hazırlanışı:
Ayıklayıp yıkadığımız buğdayı,6-7 bardak su ile kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayan buğdayın üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla ayıklıyoruz.Ocağı söndürüp kabarması için iki üç saat bekletiyoruz.Sütümüzü kaynatıp suyunu süzdüğümüz buğdayı ve iki adet bulyonu süte ilave ediyoruz.Yaklaşık 45 dakika kaynatıp kırmızı biber ve nane yi yağda kızdırıp çorbamıza gezdiriyoruz.





Not: naneli & biberli fırından yeni çıkmış ev yapımı ekmek ve sütlü çorba nefis:))












---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder