Bu aksam için enginar dolması yapılışını sizlerle paylaşmak istedim. Eşim ve küçük kızım kıymalısını sever, ben zeytinyağlısını tercih ederim.
Malzemeler:
4-5 adet enginar
100 -150 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
yarım bağ dere otu
az miktarda taze nane(kurutulmuş ta olur)
2-3 dal taze soğan
küçük bir baş kuru soğan
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 adet limon
1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Enginarları temizleyerek işe başlayalım.Bunun için bir kaba su doldurup, limonu sıkıp suyuyla bir:likte unu da ilavenedelim. Enginarın dış yapraklarının bir kısmını ve göbeğindeki tüylü bölgeyi tatlı kaşığı yardımıyla temizleyelim. Temizlenen enginarları hazırladığımız unlu limonlu suyun içine atalım.
--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder