4 Mayıs 2014 Pazar

Kıymalı Enginar Dolması


Bu aksam için enginar dolması yapılışını sizlerle paylaşmak  istedim. Eşim ve küçük kızım kıymalısını sever, ben zeytinyağlısını tercih ederim.

Malzemeler:
4-5 adet enginar
100 -150 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
yarım bağ dere otu
az miktarda taze nane(kurutulmuş ta olur)
2-3 dal taze soğan
küçük bir baş kuru soğan
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 adet limon
1 yemek kaşığı un





Hazırlanışı

Enginarları temizleyerek işe başlayalım.Bunun için bir kaba su doldurup, limonu sıkıp suyuyla bir:likte unu da ilavenedelim. Enginarın dış yapraklarının bir kısmını ve göbeğindeki tüylü bölgeyi tatlı kaşığı yardımıyla temizleyelim. Temizlenen enginarları hazırladığımız unlu limonlu suyun içine atalım.

Yıkanmış pirinç, kıyma, doğranmış yeşillikler, tuz & karabiber ve sıvı yağla iç harcı hazırlayalım. Enginarların içini ve yapraklarının aralarını bu harçla dolduralım. Düdüklüye sıraladığımız enginarların üzerine sıvı yağ ve birazda tere yağı koyalım. Yarısına kadar sıcak su döküp tuz atarak 15 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun:))






--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder