Malzemeler:
15 adet kuru biber
15 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
150-200 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tere yağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
Tencerede
kaynayan suyun içine biber ve patlıcanları atıp 5 dakika kaynatıyoruz.Suyunu süzüp soğuması için bırakıyoruz.Soğanı doğrayıp tava da ısınan yağda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kıyma yı rengi değişinceye kadar kavurup salçaları ekliyoruz kavrulunca baharat ve domatesi ekleyip suyu çekilince ye kadar kavuruyoruz.Suyunu süzdüğümüz pirinçleri atıp karıştırıyoruz.2 su bardağı su koyup pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ateşten alıp 5-10 dakika bekletip 2 yemek kaşığı nar ekşisini ilave edip soğumaya bırakıyoruz.Kuru biber ve patlıcanları biraz eksik bırakarak dolduruyoruz.Harcı hazırladığımız tencereye 3-4 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup karıştırıyoruz. tencere ye sıraladığımız dolmaların üzerine bu karışımı döküyoruz.Tere yağını malzemelerin üzerine küçük parçalarla pay ediyoruz. Pirinçler ve kuru biber & patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder