29 Mayıs 2014 Perşembe

Meyve Sosu ile Muzlu & Sütlü İrmik Tatlısı

Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek.Hem ailenize hemde misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş
 bir tatlı:))

Malzemeler:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik(tepeleme)
9 yemek kaşığı şeker

Sos İçin:
3/4 su bar dağı hazır meyve sosu
1 büyük muz
2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Muzu halka şeklinde doğrayıp
tepsiye sıralıyoruz, meyve sosunun üzerine su ilave ederek bardağı dolduruyoruz.Tencereye 1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve sulandırılmış meyve sosunu döküp jöle kıvamı alıncaya pişiriyoruz.Muzların üzerine pişirdiğimiz meyve sosunu döküp soğumaya bırakıyoruz.Tenceremize
süt,irmik ve şekeri koyup muhallebi kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.Daha sonra pişen muhallebimizi meyve sosunun üzerine döküyoruz.Oda ısısında ilk sıcağı geçince buzdolabı na kaldırıyoruz  2-3 saat sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyerek ikram ediyoruz.



---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder