23 Mayıs 2014 Cuma

Milföy Mantısı


Canınız mantı mı çekti?sorun yok milföyle çok pratik:))








Malzemeler:

6 adet milföy yaprağı
150 gram kıyma
1 adet soğan
karabiber & tuz

Sos için:
yarım kilo süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
pul biber


Hazırlanışı:

Harç için soğanı rendeliyoruz,kıyma,tuz ve karabiberi ilave edip yoğuruyoruz. Milföy yapraklarının her bir karesini 16 küçük kareye bölüyoruz kapatırken çok zorlanırsanız dokuza böle bilirsiniz.Kare kestiğimiz milföy lerin içini hazırladığımız harcı koyup kapatıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Süzme yoğurdu incelterek arzuya göre ezilmiş sarımsak ilave edip mantının üzerine döküyoruz.Yoğurdun üzerine sıvı yağ ve pul biberi ısıtıp gezdirerek servis ediyoruz.Afiyet olsun:))







---------------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın---------------------------



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder