12 Nisan 2014 Cumartesi

Arabaşı Çorbası & Hamuru

İçbu Anadolu'muzun farklı lezzetlerinden birini anlatmak isterim.Arabaşı çorbası yapıldığı illere göre farklılık gösterse de hamuru aynıdır.Yıllar önce ilk yediğimde bişey anlamamıştım.Çok sevdiğim Şereflikoçhisarlı Songül ablamın elinden olsa gerek daha lezzetli geldi.Bu arada vereceğim hamurun ölçülerini onun bize hazırladığına göre yaptım.Bu tarifi ödül almış ve yemek kitabında yayınlanmıştır.Afiyet olsun:))

Malzemeleri:
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un & tuz
pul biber&kuru nane(ben is ot biberi kullandım)
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tere yağı

Hamuru için:
5.5 su bardağı su
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk etini haşlayıp,soğuyunca
tiftiyoruz.Sıvı yağla unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Unu tavuk suyu ilave ederek inceltiyoruz.Diğer tarafta salçayı kavurup un kavurduğumuz tavuk suyunu ilave ediyoruz.Nane,tuz ve acısını koyup özleşinceye kadar kaynatıyoruz.Daha sonra tiftilmiş tavukları ilave edip 10-15 dakika kaynatıp söndürüyoruz.

Hamur için 3 su bardağı suyu tencerede kaynatıyoruz.Diğer tarafta 2 su bardağı unu,2 su bardağı suyla tuz atıp inceltiyoruz.Tencerede kaynayan suya incelttiğimiz unu yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz(dibi tutmasın )Tencerenin kenarından hamur ayrılmaya başlayınca yarım bardak suyu ilave ediyoruz.Islatılmış tepsiye hamuru döküp soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun:))




--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder