13 Nisan 2014 Pazar

Kasarli & Cevizli ekmek



Hafta sonu kahvaltılarına sıcacık ekmekler ne de güzel oluyor. Hele bir de kendiniz yaptıysanız bütün evi alan mis gibi ekmek kokuları:-)


























Malzemeler:

Kaşarlı ekmek için;

9 su bardağı un
1 adet kuru soğan
1 su bardağı kaşar rendesi
3 yemek kasığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz seker
1 paket instant maya
Pul biber& kekik nane


Cevizli ekmek için;

100 gram margarin ya da tere yağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz


Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına alıyoruz maya ve şekeri koyup yaklaşık 5 su bardağı ılık suyla hamur yoğuruyoruz. Yaklaşık 45-50 dakika üstü kapalı sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken kaşarlı ekmeğin soğanlarını kup şeklinde doğrayıp 3 kasık sıvı yağla kavuruyoruz. Daha sonra baharatların tümünü ilave edip ocağı kapatıyoruz. Soğanlar soğuyunca kaşarları da ilave edip mayalanan hamurun yarısına karıştırıyoruz güzelce yoğurup şekillendiriyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yaklaşık 50 dakika daha dinlendirip 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.

Cevizli ekmek hamurumuza
oda ısısındaki margarini ve cevizi ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine   ekmeğimizi şekillendirip 50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun :-) :-)

Not: Ben tam buğday unu kullanmayı tercih ediyorum.

--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder