18 Nisan 2014 Cuma

Büryan

 Benim bildiğim kadarıyla Yugoslavya nın  etli firın pilavı. Annemden öğrendiğim ve benim de sevdiğim bir tarif. Kuru fasulyeyle iyi gider.







Malzemeler:
 2 su bardağı pirinç
1 kilo kadar kırmızı et veya tavuk eti
1 adet kuru soğan
Yarim cay bardağı sıvı yağ
Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle etleri suyu çekilinceye kadar kavurup suyunu ve tuzu ilave edip pişmesi için kaynamaya bırakıyoruz. Soğanları küp seklinde doğrayıp sıvı yağla kavuruyoruz. Yıkadığımız pirinçleri de ilave edip soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Kaynayan et suyundan 5 su bardağı alıp pirinçlere ekleyip biraz kaynatıyoruz. Pirinçler yumuşayınca et peri sıralayıp 200 derece ısıtılmış  fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :))


--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder