Bugün uzun zamandır pişirmeyi ihmal ettiğim karnabahar' ı
yapmaya karar verdim sizlerle de paylaşmak isterim.Çocuklarınız sevmiyorsa
bence beşamel soslu fırında karnabaharı
severek yiyeceklerdir. Gerçi benim
kızlarımla karnabahar 'dan yana sıkıntım yok çok şükür:))Kızartması,yemeği
ve beşamel soslusu sorunsuz yeniyor.
Malzemeleri:
ve beşamel soslusu sorunsuz yeniyor.
Malzemeleri:
1 adet orta
büyüklükte karnabahar
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
sıvı yağ,tuz,isteğe
bağlı pul biber
1 kase kaşar rendesi
ya da mozzarella peyniri
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
Hazırlanışı:
Öncelikle karnabaharı haşlıyorum.Diğer tarafta soğan sıvı yağla kavurup havuçları da ilave edip bir iki kez onuda çevirip ocaktan alıyorum.Biraz sıvı yağda unu kavurup yavaş yavaş sütü ilave ediyorum.Kaynayınca ocaktan alıyorum.Haşlanmış karnabaharın suyunu süzüp fırın tepsisine alıyorum.soğanı üzerine döküp,pul biberi atıp beşamel sosu döküyorum.En üste kaşarı serpip fırına sürüyorum.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.Afiyet olsun:))
Öncelikle karnabaharı haşlıyorum.Diğer tarafta soğan sıvı yağla kavurup havuçları da ilave edip bir iki kez onuda çevirip ocaktan alıyorum.Biraz sıvı yağda unu kavurup yavaş yavaş sütü ilave ediyorum.Kaynayınca ocaktan alıyorum.Haşlanmış karnabaharın suyunu süzüp fırın tepsisine alıyorum.soğanı üzerine döküp,pul biberi atıp beşamel sosu döküyorum.En üste kaşarı serpip fırına sürüyorum.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum.Afiyet olsun:))
Not:Bazen minik misket köfteler hazırlayıp, kızartıp soğanın üzerine köfteleri koyuyorum. sırayla diğer malzemeleri kullanarak köfteli yapıyorum
-----------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder