11 Nisan 2014 Cuma

Milföylü Kırpık Börek

YNefis bir şey bu börek inanın bana:)Şimdi her şeyi de çok seviyorsun dediğinizi duyabiliyorum ama öyleeee


:
Malzemeler:

3 adet yufka
6 adet milföy
Yaklaşık yarım kilo kadar tulum peyniri
pul biber&kara biber
maydanoz&susam

Sosu İçin:

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt&tuz


Hazırlanışı:

3 adet yufkayı koparıp fırın tepsisine
atıyoruz.Sos malzemelerinin bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını yufkaların üzerine kepçeyle döküyoruz.İnce kıyılmış maydanoz,baharatlar ve ufalanmış peyniri karıştırıp  sosun üzerine ilave ediyoruz.En üste milföyler le harcimizi örtüyoruz.Böreğimizi üçgen dilimlere kesip,kalan sosu iyice yediriyoruz.Susam atıp 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun:))


Not:Ben Konya'nın kırma peynirini tercih ettim yağlı olduğu için çok lezzetli oldu.Siz dilediğiniz peyniri kullana bilirsiniz.Hazırladığımız böreği buzlukta bekletip istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.




--------------------Sağlık ve Afiyetle Kalın--------------------



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder